Як вирахувати свою «вартість» на ринку праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як вирахувати свою «вартість» на ринку праці

Особисті фінанси
8037
«На яку зарплату ви розраховуєте?» – це запитання є одним із ключових на співбесіді. Іноді передбачуваний рівень зарплати просять вказати вже в резюме. І тут пошукач замислюється: з одного боку, не хочеться продешевити й отримувати менше, ніж колеги на аналогічній посаді, з іншого – боязно відлякати роботодавця завищеними вимогами «зі старту».
Експерти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна розробили формулу, як вирахувати свою вартість на ринку праці.
  • Промоніторте ринок. Перегляньте оголошення про вакансії і резюме колег з вашої спеціальності. Вивчіть сайти з працевлаштування. При цьому майте на увазі, що зарплата у працівників однієї і тієї ж спеціальності може відрізнятися від 10 до 60% залежно від регіону.
  • Врахуйте досвід. Досвід роботи прямо пропорційний вашій зарплаті. Так, за кожні 5 років роботи можете сміливо додавати собі 10% до базової зарплати. Якщо ж досвіду немає взагалі — 10-20% доведеться відняти — роботодавець навряд чи погодиться платити вчорашньому, нехай навіть дуже здібному студенту, стільки же, скільки фахівцю з 5-річним стажем.
  • Вища освіта. Наявність диплому про вищу профільну освіту також може вплинути на зарплату в бік збільшення, але для більшості спеціальностей диплом — само собою зрозумілий факт.
  • Підвищення кваліфікації. Курси, семінари, тренінги – сертифікати про проходження спеціалізованих курсів знадобляться більше. За кожен сертифікат можете сміливо додавати собі 5% заробітної плати.
  • Знання мов. Те ж саме стосується і знань англійської (або будь-якої іншої іноземної) мови. Безумовно, ці знання важливі і цінні, але плюс до зарплати можуть додати тільки в тому випадку, якщо важливі для роботи в даній компанії.
  • Знання додаткових програм, наявність зв’язків і знань у суміжних професіях швидше вплинуть на підвищення зарплати надалі, ніж на її первісний рівень. Однак вигідно виділять вас серед інших пошукачів.
Таким чином, дотримуючись цих порад, можна вирахувати свою вартість як фахівця на ринку праці.
Раніше Finance.ua писав про те, що саме мотивує респондентів працювати більше.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас