В українців виріс попит на банківські метали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В українців виріс попит на банківські метали

Особисті фінанси
70
В українців виріс попит на банківські метали
Експерти фінансового ринку фіксують ріст інтересу українців до банківських металів, а саме до злитків золота. Радник Голови Правління АТ «МЕГАБАНК» Андрій Львов у коментарях всеукраїнським ЗМІ пояснив, чому люди кинулися скуповувати золото, та як не придбати замість нього свинець.
Чим активніше ростуть ціни на золото на світовому ринку, тим сильніше підвищується цікавість до злитків серед українців.
– Купують різні бруски, але найбільшим попитом користуються злитки вагою 50 і 100 грамів. Люди розуміють, що нинішні ціни на метал – не межа, тому активно вкладають у них заощадження, – пояснив у коментарі порталу Страна.UA Андрій Львов.
При цьому при великих покупках від пильного ока фінансового моніторингу вже не сховатися, але і це не зупиняє покупців.
– Є люди, які купують золото навіть кілограмами, заповнюючи анкети фінмоніторингу, витримуючи всі вимоги законодавства, – розповів уже в коментарі UBR.ua радник Голови Правління АТ «МЕГАБАНК» Андрій Львов.
Він уточнив, що 6 серпня грам золота у стограмовому злитку коштував 1840 грн (184 тис. грн за зливок), а в п’ятидесятиграмовому – 1845 (92,3 тис. грн/злиток). Але відразу застеріг людей від покупки металу «з рук» або в незрозумілих компаніях. У таких випадках шанс нарватися на підробку складає приблизно 50%.
– Чим активніше зростає попит на злитки, тим більше випадків підробок виявляється, на жаль. Їх роблять майстерно, і людям продають не золото, а свинець. Шахраїв маса, тому наполегливо рекомендую робити подібні покупки тільки в банках, – підкреслив Андрій Львов.
За його словами, у банках є достатня кількість і злитків, і асортименту. Андрій Львов розповів, що зараз навіть з’являються компанії, які позиціонують себе, як «професійні продавці золота», але навіть вони купують його найчастіше в банках, а потім просто перепродують клієнтам. При цьому, знову ж таки, гарантії, що вам не всунуть підробку, як таких, немає.
За даними порталу Страна.UA, на сьогодні золото в Україні постачає чотири банки, які мають відповідні ліцензії. Зазвичай разом із готівковою валютою, літаками в середньому раз в тиждень. Великих додаткових (ажіотажних) поставок металу поки не спостерігається. Оскільки відбувається не тільки активний продаж зливків, але також і їхній викуп у населення.
– Люди, які брали золото, коли воно коштувало 1400-1500 грн/г, зараз його здають до банків на зростанні ціни, щоб зафіксувати прибуток. Банки викуповують у середньому метал за 1810 грн/г, – продовжив Андрій Львов.
У той же час радник голови правління АТ «МЕГАБАНК» вважає, що ціна золота на світовому, і відповідно, на українському ринку продовжить рости: експерт вважає, що до кінця 2020-го вона може досягти $2500 за тройську унцію (31,1 грамів).
Сьогодні ціна золота на нью-йоркській біржі Comex піднялася на 1,15% (на $ 23,45), і вийшла на 2060,55/тр. унція. Вона вже кілька днів тримається вище за психологічну позначку $ 2 тис./тр. унція. Багато експертів вважають, що це не межа і чекають більш істотного подорожчання металу.
За матеріалами:
Мегабанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас