Кількість зарплат у конвертах може збільшитися - ЄБА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість зарплат у конвертах може збільшитися - ЄБА

Казна та Політика
1454
Збільшення мінімальної заробітної плати має спричинити за собою пропорційне зниження максимальної величини бази нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ), щоб не допустити зростання навантаження на сумлінних платників податків.
Про це повідомляє Європейська бізнес-асоціація (ЕВА).
“Послідовна позиція асоціації щодо неприйнятності зростання податкового навантаження на оплату праці і необхідності зниження такого навантаження залишається незмінною. Отже, в разі збільшення мінімальної зарплати співтовариство буде наполягати як мінімум на пропорційному зниженні максимальної величини бази нарахування ЄСВ з метою недопущення зростання навантаження на сумлінних платників”, – вказала Асоціація в прес-релізі в п’ятницю.
Заява пролунала у відповідь на озвучену міністром фінансів Сергієм Марченком інформацію про те, що проект держбюджету на 2021 рік розробляється з урахуванням мінімальної зарплати в 6-6,5 тис. грн, вказала ЕВА. На думку бізнесу, плани щодо підвищення розміру мінімальної зарплати до 5 тис. грн в цьому році є тривожним сигналом.
“Важливо зауважити, що в разі реалізації озвучених планів відчутно зросте максимальна величина бази нарахування єдиного соціального внеску. При цьому найвідчутніший удар буде завдано саме по сумлінних платниках податків, які відкрито виплачують заробітну плату своїм працівникам. Також існують небезпідставні побоювання, що збільшення податкового тиску на оплату праці, та ще й в період економічної кризи, буде стимулювати зростання сектора “тіньових” заробітних плат”, – прокоментували в ЕВА.
У свою чергу, збільшення “тіньового” сектору створює неконкурентні умови праці для сумлінних платників податків, а в гіршому випадку ще й призведе до посилення тиску на них з боку державних органів, підкреслюється в прес-релізі ЕВА.
“Тому ЕВА з нетерпінням чекає конструктивної дискусії щодо термінів і конкретних механізмів подальшого зниження податкового навантаження на оплату праці, які були б націлені як на стимулювання платників податків сумлінно сплачувати податки і обов’язкові платежі, так і на припинення схем ухилення від їх сплати”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас