Уряд продовжив адаптивний карантин до 31 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд продовжив адаптивний карантин до 31 серпня

Казна та Політика
1736
Кабінет міністрів України в середу, 22 липня, прийняв рішення про продовження адаптивного карантину в Україні до 31 серпня. Відповідну постанову розробило Міністерство охорони здоров’я.
Документ прийняли с доопрацюванням в один день.
“Це нова постанова, яку пропонується застосувати з 1 серпня по 31 серпня по території України…Встановлюється зелений, жовтий, червоний або помаранчевий рівень небезпеки (у зв’язку з епідемією. – Ред.)”, – відмітив очільник МОЗ Максим Степанов.
Міністр охорони здоров’я додав, що при позначенні рівня небезпеки на “зеленому”, “жовтому”, “червоному” чи то “помаранчевому” рівні будуть враховуватися чіткі індикатори декількох критеріїв.
“Регіони, які перебувають в зеленій зоні постійно – не потребують втручання. Жовтий – це така собі буферна зона. Або ще помаранчева та червона (зони. – Ред.). Ці критерії розроблені на основі нашого досвіду та на основі досвіду наших іноземних партнерів”, – сказав Степанов.
Рівень буде визначатися автоматизованим програмним забезпеченням на базі зібраних даних.
В областях, які перебувають в “зеленій” зоні, діятимуть такі обмеження:
  • у громадських будівлях – маска або респіратор;
  • проведення масових заходів – не більше ніж 1 особа на 5 кв. м;
  • проведення заходів в театрах або кінотеатрах – з заповненістю на 50%;
  • перевезення пасажирів – лише у межах сидячих місць.
“Якщо починають змінюватися індикатори п’ять днів поспіль, то відразу ми починаємо переходити в жовтий або помаранчевий або червоний”, – додав Степанов.
За його словами, у районах, які перебуватимуть у “зеленій” зоні, дозволено відкривати санаторні заклади, але з дотриманням певних правил, які надасть МОЗ.

Довідка Finance.ua:

  • Уряд з 12 березня ввів в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції. Зокрема, була зупинена робота метрополітену в Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах.
  • Перші послаблення карантину в Україні стартували з 11 травня.
  • 22 травня в Україні оголошено наступний етап пом’якшення карантину. Кабінет Міністрів ухвалив рішення про встановлення адаптивного карантину в Україні з 22 травня до 22 червня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас