Кабмін ухвалив штрафи за порушення правил карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ухвалив штрафи за порушення правил карантину

Особисті фінанси
1865
Кабінет Міністрів підтримав проєкт закону “Про внесення змін до Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19)”.
Про це пише Василь Мокан на сторінці у FACEBOOK.
Передбачено посилення адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян для підприємств, підприємців, установ, організацій які порушують санітарне законодавство та пропускають до своїх приміщень громадян без вдягнутих засобів індивідуального захисту. Перш за все – захисних масок чи респіраторів.
Також уряд підтримав законопроєкт “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19)”, яким пропонується передбачити адміністративну відповідальність за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без захисних масок.

Довідка Finance.ua:

  • Уряд з 12 березня ввів в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції. Зокрема, була зупинена робота метрополітену в Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах.
  • Перші послаблення карантину в Україні стартували з 11 травня.
  • З 22 травня в Україні оголошено наступний етап пом’якшення карантину. Кабінет Міністрів ухвалив рішення про встановлення адаптивного карантину в Україні з 22 травня до 22 червня.

Страхування від коронавірусу

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас