Застосування програмних РРО: послідовність дій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Застосування програмних РРО: послідовність дій

Особисті фінанси
1756
Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі.
На це звертають увагу у Головному управлінні Державної податкової служби у Києві.
Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про який суб’єкт господарювання повідомляє орган контролю.
Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі заяви, що подається у електронній формі через Електронний кабінет (портальне рішення для користувачів або програмного інтерфейсу) або засобами телекомунікацій.
Важливо: лише після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Довідка Finance.ua:

  • 20 вересня Верховна Рада ухвалила законопроекти 1053-1 і 1073 щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг, що передбачають застосування програмного забезпечення реєстраторів розрахункових операцій (РРО).
  • Податкова служба представила безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктами господарювання під час проведення розрахункових операцій.
  • У сфері застосування РРО з 1 серпня запроваджується ряд новацій. Зокрема, діятимуть нові штрафи за порушення у використанні РРО.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас