Милованов надав рекомендації, куди краще інвестувати українцям (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Милованов надав рекомендації, куди краще інвестувати українцям (відео)

Особисті фінанси
2515
Більшість експертів пропонують або диверсифікувати кошти, або інвестувати у той ринок, на якому вкладник коштів краще розуміється.
Про це заявив ексміністр розвитку економіки, а зараз президент Київської школи економіки — Тимофій Милованов в інтерв’ю Finance.ua.
“Є пасивний і активний підхід до інвестицій. Пасивний – це диверсифікувати активи. Більшість людей у світі так інвестують”, – зазначає він.
Тимофій Милованов розповів, що не рекомендував би людям активні інвестиції, коли потрібно обирати галузь, ідею, бізнес, стартап чи проект, поки в інвестора немає стільки грошей, щоб він міг ризикувати. Спочатку краще використовувати пасивні інвестиції, а згодом їх наростити.
Порада: при активному інвестуванні треба виділити певний відсоток, який ви готові з великою ймовірністю втратити. Це може бути від 3% до 7%.
“Так зі 100 тис. гривень ви можете взяти 4 тис. грн і погратися із ними в активних інвестиціях”, – зазначає він.
Пасивні інструменти інвестування в Україні. За словами Милованова, в Україні кількість інструментів пасивних інвестицій обмежена, порівняно із тією їх кількістю, яка є у Канаді, Штатах чи Європі.

Куди вкладати гроші 💸

“Там зазвичай є система пенсійних фондів, система індексів на ринку цінних паперів – і дуже легко в них інвестувати. Так більшість людей і робить. Професори найчастіше інвестують через 2-3 компанії з хорошою репутацією, у пенсійні фонди, які просто скуповують акції найбільших компаній. І більшість активів люди мають у цих грошах. А коли особа готується до виходу на пенсію, рекомендується не тримати усі ці активи у цінних паперах, а потроху переводити їх в “treasury bills”, у нас це ОВДП”, – розповів він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас