Прожитковий мінімум в Україні хочуть прив'язати до середньої зарплати за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прожитковий мінімум в Україні хочуть прив'язати до середньої зарплати за рік

Особисті фінанси
951
Парламенту рекомендують прийняти за основу законопроект №3515, яким пропонується прив’язати прожитковий мінімум до середньої зарплати за рік.
Про це повідомили в пресслужбі комітету ВР.
Що пропонують законопроектом:
  • прожитковий мінімум має встановлюватися у відсотковому співвідношенні до середньомісячної заробітної плати в Україні за рік;
  • відсоткове співвідношення розміру прожиткового мінімуму до середньомісячної заробітної плати має становити не менше 40% у 2021 році та не менше 50% у 2031 році.

Отримати гроші до зарплати 💸

Автор законопроекту, Голова Комітету ВР з питань соцполітики Галина Третьякова зазначила, що відповідно до Бюджету України прожитковий мінімум закладено на рівні 2118 грн, що в 2 рази менше, ніж встановлена мінімальна заробітна плата в країні.
“Законопроектом закладено, що прожитковий мінімум в країні поступово сягне реальної величини. За моїми підрахунками, це 4686 гривень. Втім, ми не можемо відразу використовувати цей показник при розрахунку Бюджету. Тому в законопроекті є перехідні положення з відповідними розрахунками”, – заявила вона.

Довідка Finance.ua:

  • Прожитковий мінімум – це вартісна оцінка споживчого кошика, що включає мінімальні набори продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг, необхідних для збереження здоров’я людини і забезпечення її життєдіяльності.
  • З 1 липня в Україні на 91 грн підвищено прожитковий мінімум: загальний показник на одну особу в розрахунку на місяць тепер становить 2118 грн.
  • Раніше у “Слузі народу” пропонували замінити прожитковий мінімум для працездатних на мінімальну зарплату (з 2102 до 4723 грн).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас