Митники розповіли, коли не штрафують за порушення строків перебування "єврономерів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митники розповіли, коли не штрафують за порушення строків перебування "єврономерів"

Особисті фінанси
1677
Українська митниця навіть під час карантину штрафує, щоправда, за певних обставин, за порушення термінів перебування автомобілів з іноземною реєстрацією. Закарпатська митниця розповіла, за яких умов можна уникнути штрафу.
Перш за все, потрібно в письмовій формі повідомити митний орган про те, що через карантинні обмеження немає можливості вивезти автомобіль у встановлені законом терміни.
У митний орган потрібно також подати документи, що підтверджують дію обставин непереборної сили (карантин) і особисті обставини громадянина.
Наприклад, це може бути довідка від установи охорони здоров’я, що людина 14 днів перебувала на обов’язковій самоізоляції, так як контактувала з особою з COVID-19. У цьому разі до митного органу подається письмова заява з проханням продовжити термін тимчасового ввезення автомобіля.
Митниця зазвичай продовжує термін ввезення автомобіля, і при виїзді з України не буде штрафувати.
Якщо автомобіліст лежав у лікарні, то тоді він повинен подати відповідні документи безпосередньо при виїзді з України у пункті пропуску. У цьому випадку теж не штрафуватимуть.
Таким чином, карантин автоматично не звільняє від відповідальності за порушення строків перебування авто на “єврономерах” в Україні. Треба довести, що, наприклад, перебував на обов’язковій самоізоляції або лікувався від коронавірусу в лікарні.

Довідка Finance.ua:

  • Депутати пропонують законопроєкти, які передбачають звільнення від сплати акцизного податку нових та вживаних транспортних засобів з 1 січня 2021 року.
  • Міністерство внутрішніх справ внесло зміни щодо реєстрації ввезених з-за кордону автомобілів.
  • Затримка оформлення “єврономерів” більш ніж на 30 днів спричиняє штраф 170 тисяч грн або конфіскацію цього транспортного засобу;
  • за керування машиною на єврономерах – штраф 8500 грн;
  • повторне за рік керування таким авто – штраф 17 тисяч гривень та заборона на керування протягом року: затримка від 20 до 30 діб – 85 тисяч грн.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Today.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас