В Україні можуть ускладнити реєстрацію куплених за кордоном авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть ускладнити реєстрацію куплених за кордоном авто

Особисті фінанси
12303
Міністерство внутрішніх справ внесло зміни щодо реєстрації ввезених з-за кордону автомобілів.
Такий проєкт постанови оприлюднено на сайті уряду.
При реєстрації ввезених з-за кордону автомобілів українцям потрібно буде надати офіційний переклад документів і апостиль.
Додатково це обійдеться в 150-200 євро. Саме така сума вказана в юридичних фірмах, що займаються цією діяльністю.
Проєкт містить таку вимогу, “якщо транспортні засоби були зареєстровані у відповідних органах іншої держави, обов’язковим є подання до сервісних центрів МВС реєстраційних документів на транспортний засіб такої держави або документів, що підтверджують їх реєстрацію”.
Такими вважаються документи, складені за межами України за участю посадових осіб компетентних органів або надіслані від таких органів, за умови їх перекладу державною мовою консульськими установами Міністерства закордонних справ України або офіційними органами інших держав шляхом проставлення на документах апостиля”.
Якщо цю постанову ухвалять, власник автомобіля, привезеного з іншої країни, повинен буде надати в сервісний центр офіційно перекладений і засвідчений апостилем документ про перехід власності на автомобіль.
Виняток. Для легалізації документів з країн, з якими Україна уклала спеціальні угоди, знадобиться тільки гербова печатка. Список країн у документі не надається.
Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді України зареєстрований законопроєкт про зниження вартості розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

Мої Fiнанси:

  • Затримка оформлення “єврономерів” більш ніж на 30 днів спричиняє штраф 170 тисяч грн або конфіскацію цього транспортного засобу;
  • за керування машиною на єврономерах – штраф 8500 грн;
  • повторне за рік керування таким авто – штраф 17 тисяч гривень та заборона на керування протягом року: затримка від 20 до 30 діб – 85 тисяч грн.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас