Власникам "єврономерів" пропонують нові пільги - законопроєкт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власникам "єврономерів" пропонують нові пільги - законопроєкт

Особисті фінанси
9862
Депутати пропонують законопроєкти, якими пропонується звільнити від сплати акцизного податку нові та вживані транспортні засоби з 1 січня 2021 року.
Про це йдеться в Проекті Закону про внесення змін до розділу XXІ “Прикінцеві та перехідні положення” Митного кодексу України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України.
Мета законопроєкту. Проект розроблено з метою комплексного вирішення питання розмитнення транспортних засобів, які ввезені на митну територію України у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту, та знаходяться на митній території України без належного розмитнення.
Що передбачено. В Законопроєктах також передбачені пільги для власників автомобілів на “єврономерах”, які вже знаходяться на території України:
  • Протягом 180 днів з дня набуття законами чинності вони зможуть розмитнити автомобілі без застосування штрафних санкцій, але за умови сплати всіх митних платежів та добровільної сплати 8,5 тис. грн до держбюджету.
  • Пропонується звільнити від сплати акцизу вже в 2020 році учасників та ветеранів АТО, які ввозять один легковий автомобіль (або вантажний повною масою до 3,5 тонни, або автобус, або причіп) для особистого користування.
  • Цю ж категорію громадян пропонується також звільнити від сплати ПДВ при ввезенні авто, але за умови, що вартість митних платежів не перевищить 43 розміри мінімальної зарплати (близько 200 тис грн), а транспортний засіб не вироблено країною-агресором.
Законопроєкт переглядає з 1 січня 2021 року норми сплати і розміри транспортного збору.
Авто, що не відповідають нормам Євро-4. Законопроєкт також передбачає з 1 січня 2021 року для старих авто ввести проведення техогляду протягом трьох місяців з моменту реєстрації і надалі не рідше одного разу на два роки.
Приклад. При здійсненні митного оформлення середньостатистичного транспортного засобу європейської реєстрації (це автомобіль вартістю 2000€, 2,5 л, дизель, 2003 року випуску) власником буде сплачено до Державного бюджету України всього податків в розмірі – 785, 5 євро, в тому числі:
  • мито – 200 євро.
  • ПДВ – 398 євро.
  • добровільна сплата коштів – 8500 грн.
За даними ДФС та ДМС 550 тис. транспортних засобів були вивезені за межі митної території України або знищені, чи розукомплектовані (тобто не будуть проходити митне оформлення в Україні). Станом на 01 травня 2020 року на митній території України в митних режимах тимчасове ввезення (до одного року та на 60 днів) або транзиту знаходиться орієнтовано 750 тис. автомобілів на іноземній реєстрації.
Податкові преференції не поширюються на транспортні засоби стандарту Євро-2 (тобто вироблені до 1995 року) і походженням з країни-агресора.

Довідка Finance.ua:

  • Затримка оформлення “єврономерів” більш ніж на 30 днів тягне за собою штраф 170 тисяч грн або конфіскацію цього транспортного засобу;
  • За керування машиною на єврономерах – штраф 8500 грн;
  • Повторне за рік керування таким авто – штраф 17 тисяч гривень і заборона на управління протягом року:
    Затримка від 20 до 30 діб – 85 000 грн.
До речі, якщо вам потрібен кредит на авто, але ви бажаєте заощадити свій час – скористайтеся спеціальним сервісом підбору кредитів від Finance.ua. Переходьте за посиланням. Обирайте зручний варіант.

Обрати собі кредит 🚙

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас