Нідерланди виділять на допомогу KLM-Air France 3,4 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нідерланди виділять на допомогу KLM-Air France 3,4 млрд євро

Фондовий ринок
264
Уряд Нідерландів підтримав план надання державної допомоги у розмірі 3,4 млрд євро холдингу KLM-Air France, оголосив у п’ятницю міністр фінансів Нідерландів Вопке Хекстра.
У квітні рішення про виділення йому 7 млрд євро ухвалила Франція, повідомляє Reuters.
Як пояснив Вопке Хекстра, національний перевізник стане бенефіціаром пакету допомоги, який буде включати в себе 2,4 млрд євро гарантованих банківських кредитів і 1 млрд євро прямого кредиту. Це повинно допомогти групі подолати колапс, в якому авіакомпанія опинилася після припинення польотів під час пандемії коронавірусу.
Програма державної допомоги KLM-Air France ще має бути затверджена Європейським Союзом, оскільки вона входить до сфери конкурентної політики, яка є сферою виключної компетенції ЄС.
“Цей пакет необхідний для того, щоб Королівські Авіалінії Нідерландів (KLM) і Air France могли продовжувати відігравати ключову роль в нашій економіці”, – пояснив міністр на пресконференції в п’ятницю. “За минулі тижні ми спробували пом’якшити болючі наслідки епідемії, чесно розділивши з ними тягар, якого вони зазнали”, – підкреслив він. Фінансова допомога – це наступний етап державної підтримки, додав міністр.
Згідно з рішеннями Ради директорів компанії, пілоти, найняті перевізником, будуть отримувати зарплату, нижчу на 20 відсотків, KLM-Air France також повинна скоротити витрати в середньому на 15 відсотків. Поки що про групові звільнення не йдеться, але скорочення робочих місць не уникнути.

Довідка Finance.ua:

  • У KLM-Air France працює в цілому 30 тис. осіб.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас