Французька компанія Renault розглядає можливість співпраці із ЗАЗ - посол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французька компанія Renault розглядає можливість співпраці із ЗАЗ - посол

Фондовий ринок
6894
Питання співпраці французького автовиробника Renault та запорізького заводу, що входить до корпорації Укравто, залишається на порядку денному.
Про це під час візиту до Запоріжжя сказав Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.
“Розглядається можливість реалізації проєкту (мова йде про відновлення виробництва автомобілів Lada. — Ред.), але ця криза змусила компанію Renault, яка і справді вивчає цю можливість, трохи загальмувати і призупинити його реалізацію. Справа у тому, що наразі вся світова автомобільна промисловість перебуває в дуже скрутному становищі, і можливо це вплине на перспективи реалізації цього проєкту. Втім, він залишається на порядку денному, і рішення буде ухвалюватись відповідно до ситуації”, – прокоментував Етьєн де Понсен.
Нагадаємо, з січня 2017 Lada є брендом Groupe Renault, французького виробника, представленого в 135 країнах.
Речник Корпорації Укравто (до складу якої входить ЗАЗ) Дмитро Скляренко повідомляв, що наразі на Запорізькому автомобільному заводі очікується скорочення штату.
“На жаль, ситуація, яка складається в автомобільній галузі в глобальному масштабі, через вплив пандемії, змушує всіх автовиробників йти на вимушені заходи. Заходи, які, передусім, дають можливість адаптуватися до нової реальності: падіння попиту. Запорізький автомобільний завод не виняток, і такий крок, як скорочення штату, неминучий”, – сказав Скляренко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас