Україна запровадить ще три "безвізи" з ЄС - Кабмін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна запровадить ще три "безвізи" з ЄС - Кабмін

Казна та Політика
1513
На саміті Східного партнерства багато країн говорили саме про Україну як про країну, яка повинна стати частиною ЄС, відзначила Ольга Стефанишина. Київ буде працювати над впровадженням ще трьох “безвізів” на шляху до Євросоюзу – промислового, продовольчого та авіаційного.
Про це розповіла віце-прем’єр з питань євроінтеграції Ольга Стефанишина в інтерв’ю ТСН.
За її словами, на саміті Східного партнерства 18 червня багато країн говорили саме про Україну як про країну, яка повинна стати частиною ЄС.
“Я як людина, яка відчуває і розуміє тренди і тримає цю рамку за посадою, забезпечую, щоб саміт був насичений порядком денним, який потрібен бізнесу. Перш за все це “промисловий безвіз”, який забезпечить вільний рух нашої продукції на ринок ЄС, адже вже зараз наша продукція виробляється і розміщується на основі європейських правил”, – зазначила Стефанишина.
За її словами, окремим пріоритетом зараз є “продовольчий безвіз”, тому що Україна адаптувала своє законодавство щодо якості, безпеки продукції.
“Зараз ми більш впевнені в тій продукції, яку ми навіть в супермаркетах купуємо. Тому Україна заслуговує, щоб для цих видів продукції ми теж мали безвіз”, – продовжила віце-прем’єр.
Також Стефанишина висловила впевненість, що буде розблоковано питання про підписання угоди про спільний авіаційний простір з ЄС.
“Я вважаю, що під час коронакризи, під час обмежень внутрішнього переміщення всередині Європи авіасполучення – це ідеальний час сконцентруватися на переговорах, на врегулюванні проблемних питань. І коли переміщення всередині Європи буде більш вільним, ми зможемо не тільки відновити безвізові умови поїздок, але і підписати угоду, яка стане “авіаційним безвізом”. Це три наріжних камені”, – резюмувала Стефанишина.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас