У Мінфіні розповіли, в яких випадках держава «закриватиме очі» на походження доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні розповіли, в яких випадках держава «закриватиме очі» на походження доходів

Казна та Політика
20395
В рамках угоди з МВФ про боротьбу з відмиванням грошей Україна розробляє систему декларування доходів.
Міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв’ю Mind розповів, як буде здійснюватися декларування доходів українцями і в яких випадках громадянам буде даватися можливість легалізувати їх.
«Є завдання президента – попрацювати над нульовою декларацією і декларуванням українцями своїх доходів. Нульова декларація означає, що якийсь період часу ми даємо можливість тим, хто має закордонні активи – легалізувати їх в Україні. А тим, хто має активи (в т.ч. грошові) на території України – теж легалізувати», – розповів міністр фінансів.
Він повідомив, що зараз розробляється законопроект про нульове декларування.
«Зараз обговорюється можливість запровадження декларування доходів фізичними особами – так зване разове (нульове) декларування. Коли буде готовий законопроект, зможемо обговорювати. Та зазначу, що після нульового декларування мають бути непрямі методи – податкова служба матиме можливість здійснювати оцінку витрат», – зазначив Марченко.
За його словами, якщо людина задекларувала певний обсяг доходів, і спочатку держава «закрила очі» на їх походження, то в майбутньому, у разі перевищення певною фізичною особою рівня задекларованих раніше доходів – можуть бути питання щодо джерел їх походження.

Довідка Finance.ua:

  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що нульове декларування планують запровадити у поточному році.
  • Якщо в Україні буде проводитися амністія капіталів, то громадянам запропонують кілька ставок виведення капіталу з “тіні”.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас