Україна зробила крок до «розумних доріг» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зробила крок до «розумних доріг»

Казна та Політика
856
Міністерство інфраструктури, Міністерство цифрової трансформації, Укравтодор, Нацкомзв’язку і українські інтернет-асоціації підписали меморандум про співпрацю в сфері розвитку широкосмугового доступу до інтернету на дорогах.
Про це 19 червня повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.
Згідно з умовами меморандуму, всі його сторони будуть здійснювати співробітництво у напрямку впровадження інтелектуальних транспортних систем і їх облаштування на автодорогах державного значення.
Зокрема, при закупівлі з капітального ремонту цих автошляхів Укравтодор буде включати у вимоги замовника положення щодо розвитку широкосмугового доступу до інтернету, а також інфраструктури, необхідної для проведення кабельної лінії електрозв’язку.
«Ми хочемо, щоб під час капітального ремонту цих доріг одним з вимог до замовника було розвиток необхідної інфраструктури для проведення кабельної лінії електрозв’язку, щоб був широкосмуговий доступ до інтернету», – заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.
За його словами, це дозволить впроваджувати важливі для підвищення безпеки і запобігання можливих ДТП інтелектуальні транспортні системи.
Раніше стало відомо, що оператори “великої трійки” почали рефармінг частот для 4G. перерозподіл «низьких» частот допоможе мобільним операторам впроваджувати зв’язок 4G в населених пунктах з кількістю населення від 2000 осіб, сільській місцевості та на автошляхах.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас