До кінця року 4G буде доступний по всій країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року 4G буде доступний по всій країні

Фондовий ринок
1514
Київстар, Vodafone Україна та lifecell почали рефармінг радіочастотного спектру в діапазоні 900 МГц.
Про це повідомляється в спільному пресрелізі компаній.
“Відповідно до Указу Президента України № 497 від 08 липня 2019 року «Про деякі заходи з покращення доступу до мобільного Інтернету» та затвердженої НКРЗІ «Дорожньої карти заходів з рефармінгу», 19 червня 2020 року телеком оператори Київстар, Vodafone Україна та lifecell розпочали спільні дії з обміну радіочастотами діапазону 900 МГц”, – ідеться в повідомленні.
Для чого це необхідно:
  • використання «низьких» радіочастот забезпечить мобільним операторам можливість запроваджувати зв’язок 4G по всій країні, зокрема у населених пунктах з кількістю населення від 2000 осіб, у сільській місцевості та на автодорогах.
Де будуть проводити обмін радіочастотами:
  • вже влітку 2020 року оператори здійснять обмін радіочастотами у восьми Західних областях України, з яких першою стала Закарпатська;
  • надалі заходи з рефармігну будуть охоплювати інші регіони України і повністю завершаться до кінця 2020 року.
“Для налаштування базових станцій GSM900 на LTE900 мобільні оператори повинні відключити на короткий час і перезавантажувати своє обладнання. Роботи проводяться у нічні години, при найменшому навантаженні на мережі, що дозволить мінімізувати можливе зниження якості зв’язку”, – повідомляється в пресрелізі.

Довідка Finance.ua:

  • Сучасна LTE технологія надає абонентам можливість користуватись мобільним інтернетом на ще більш високій швидкості, мати більш стабільне та якісне інтернет-з’єднання на усій території України.
  • Відповідно до умов нових ліцензій на використання діапазону 900 МГц, мобільні оператори зобов’язані протягом двох років охопити 4G покриттям 90% населення країни, зокрема населені пункти з населенням від 2000 осіб, сільську місцевість, транспортну інфраструктуру, тощо.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас