Коболєв: зараз ідеальний час для відкриття ринку газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коболєв: зараз ідеальний час для відкриття ринку газу

Енергетика
363
На сьогодні у час низького споживання газу і низьких цін, настав ідеальний час для відкриття ринку.
Про це заявив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.
“З точки зору катаклізму для ринку газу, тобто цінових параметрів, падіння споживання — це ще нам треба буде пережити. Це буде важко, але до цього ми так само готуємось… Ви згадали відкриття ринку газу, як це не дивно виглядає, як на мене, у цей час низького споживання і низьких цін зараз настав ідеальний час для відкриття ринку”, — сказав очільник Нафтогазу.
Говорячи про свої головні цілі на найближчі 4 роки, першою він назвав максимізацію чистих трансферів до бюджету України.
“Якщо говорити про ринок природного газу, то Нафтогаз втрачає гроші на тому, що між нами і населенням є приватні посередники. І є така гіпотеза, що головною метою Нафтогазу у впроваджені повноцінного ринку є підвищення ціни. Це не так, ціна вже зараз не регулюється постановою про ПСО, а регулюється формулою, яка не залежить ні від рішень уряду, ні від Нафтогазу, а залежить від того, як формується ціна на європейському ринку газу”, — сказав Коболєв.
Нагадаємо, 16 червня Верховна Рада cхвалила за основу проєкт закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас