Нові штрафи і позбавлення прав: Що чекає водіїв у липні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові штрафи і позбавлення прав: Що чекає водіїв у липні

Особисті фінанси
27244
Вже з 1 липня в Україні почнуть діяти більш жорсткі покарання за водіння автомобіля в нетверезому стані. Порушників чекає кримінальна відповідальність, а також збільшені штрафи.
Про це нагадує телеканал «КРОКУС».
Нові розміри штрафів:
  • за водіння в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння передбачено штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн. А також позбавлення прав до 3 років;
  • якщо дії вчиняються повторно, то штраф – 51 тис. грн. А також позбавлення прав від 2 до 3 років;
  • за ДТП у п’яному вигляді з постраждалими зараз передбачено покарання у вигляді штрафу в розмірі 3400-8500 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами до трьох років, або без такого. З 1 липня штраф буде збільшено до 51 000 — 85 000 гривень. Крім цього, водіїв-порушників чекатиме позбавлення права керувати транспортними засобами до трьох років без альтернативи.

Рейтинг кредитних карток для водіїв 🚗

Кримінальна відповідальність вводиться за:
  • керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції;
  • передавання керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів;
  • відмова водія від проходження медичного огляду на стан сп’яніння або щодо вживання таких лікарських препаратів;
  • вживання водієм транспортного засобу після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі.
Нові штрафи і позбавлення прав: Що чекає водіїв у липні

Довідка Finance.ua:

  • Прийнятий Верховною Радою закон про застосування кримінальної відповідальності за водіння в нетверезому вигляді повинен був набрати чинності з 1 січня 2020 року, проте 3 грудня 2019 року Рада ухвалила новий Закон №321-ІХ, який відтермінує набрання чинності норми на 6 місяців.
  • За приховування номерного знака автомобіля для перешкоди автоматичній фіксації порушень швидкості може бути вилучено транспортний засіб.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас