Аналітики очікують подальшого зміцнення курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики очікують подальшого зміцнення курсу гривні

Валюта
4735
Курс гривні цього тижня може досягти рівня 26,5 грн/долар і продовжити рух до 26 грн/долар. Така ситуація можлива за умови збереження високого рівня пропозиції валюти.
Про це розповів аналітик групи ICU Тарас Котович.
Курс може зміцнитися, незважаючи на спроби Нацбанку утримати посилення гривні шляхом викупу валюти на ринку, як це відбувалося минулого тижня, додав він.
“Пропозиція валюти на ринку зростала і змушувала НБУ викуповувати надлишкові обсяги, стримуючи зміцнення курсу гривні. Але незважаючи на викуп, гривня посилювалася до нижньої межі очікуваного нами коридору. Цього тижня ми очікуємо, що курс гривні продовжить зміцнення і може перетнути рівень 26,5 грн/долар”, – спрогнозував аналітик.
Як зазначив Котович, протягом минулого тижня НБУ викупив рекордний для нинішнього року обсяг – 410,7 млн ​​доларів. З цієї суми більше половини Нацбанк купив у п’ятницю.
“Загалом, гривня завершила минулий тиждень на рівні 26,56 грн/долар, що на 1,1% міцніше, ніж на попередньому тижні”, – зазначив Котович.
Нагадаємо, нещодавно Finance.ua писав про те, що в Україні курс долара до кінця 2020 року буде триматися в рамках 27-28 грн за долар.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас