Співпраця з МВФ дасть можливість знизити ціну на газ для населення - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співпраця з МВФ дасть можливість знизити ціну на газ для населення - Мінфін

Енергетика
1279
Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що співпраця з МВФ у рамках нового меморандуму дасть можливість Україні знизити ціну на газ для населення.
Про це він сказав 4 червня в ефірі програми “Право на владу”, передає пресслужба Мінфіну.
“Кредит від МВФ не лише позитивно вплине на економіку держави, а й відкриває двері для України в питанні отримання макрофінансової допомоги від Європейської Комісії, кредиту від Світового Банку, що дозволить не тільки виконати цьогорічний бюджет, а й зменшити навантаження на гаманці українців”, – сказав Марченко.
Також, за його словами, зараз є всі підстави вважати, що Україна пройшла складний кризовий етап в економіці.
“Буде встановлений ринковий механізм формування ціни на газ. Зараз ціна більше 4 тисяч, тоді як на ринку ціна – 2275 гривень. Таким чином, ціна на газ в період опалювального сезону для населення буде знижена”, – розповів Марченко.
Нагадаємо, раніше Finance.ua передавав заяву Мінфіну про те, що отриманий транш від Міжнародного валютного фонду передусім покриє дефіцит держбюджету.

Довідка Finance.ua:

  • Колишній директор з інтегрованого газового бізнесу НАК “Нафтогаз” Андрій Фаворов спрогнозував, що через 1,5-2 роки вартість газу на хабі TTF (Нідерланди) підніметься до $180.
  • За словами голови правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва, повноцінний запуск ринку природного газу для населення та конкуренція постачальників дозволять українським домогосподарствам скористатись всіма перевагами низької ціни на природний газ.
  • “Нафтогаз України” має намір продавати газ для населення через державні Ощадбанк і ПриватБанк. У відділеннях банків можна буде укласти договір з 1 липня 2020 року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас