У Мінінфраструктури повідомили, що залізниця запрацює раніше, ніж планувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінінфраструктури повідомили, що залізниця запрацює раніше, ніж планувалось

Казна та Політика
743
Залізничне сполучення в Україні запустять раніше, ніж анонсував Кабінет Міністрів. Поїзди почнуть курсувати не від 1 червня, а вже цього тижня.
Про це Сніданку з 1+1 розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій, але точної дати не назвав.
Запустять всі типи поїздів. Першими поїдуть приміські електрички, далі поїзди далекого сполучення – швидкісні експреси та нічні поїзди. Вони курсуватимуть передусім на Південь, де епідеміологічна ситуація не складна і де чекає море. Також потяги поїдуть за кордон. Ними українці зможуть повертатися додому, а відтак не треба буде вже чекати на евакуаційні авіарейси та переплачувати за квитки величезні гроші.
Щодня у кожній області збирається комісія із техногенної та екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і дивиться на свіжі показники захворюваності. Після цього ухвалює  рішення. Там, де ситуація в межах норми – карантин послаблюють і пускають транспорт. Там, де ситуація цього не дозволяє, потяги, а також автобуси ще не їздитимуть. 
“Робити висадку можна, а підбирати пасажирів – з логіки прийнятих рішень буде не раціональним і наражатиме на небезпеку інших пасажирів. Треба пам’ятати, що транспорт – це не тільки підвищення мобільності, але і розповсюдження хвороби”, – наголосив міністр інфраструктури Владислав Криклій.
Також міністр повідомив, що вже цієї середи або від четверга з’являться в продажі залізничні квитки. Ціни на них піднімати не будуть. Утім, вони все одно здорожчають. Справа у тому, що починається гаряча літня пора. У цей час підвищений попит на квитки і, як і кожного року, від червня і аж до 31 серпня квитки продають за підвищеним коефіцієнтом – плюс 7%.
“Якщо збираєтесь їхати, закладайте додатковий час – під час посадки у вагон буде температурний скринінг. Без маски в поїзд не пускатимуть. Ще будуть цікаві новації в купейних і плацкартних вагонах: якщо їдуть пасажири з однієї сім’ї, то їх на сусідніх полицях будуть розміщувати без всіляких обмежень”, – зазначив Криклій.
Вочевидь, в одному купе можна буде їхати без маски. “Я не думаю, що всі в масках будуть спати. Принаймні, коли ми будемо їхати у приміських електричках, всі будуть дотримуватися масочного режиму. Щодо купе і плацкартів, то там фіналізуються рішення, щоб родина могла підселятися, і там без обмежень. Якщо не родина, то тоді, можливо, з якимись додатковими обмеженнями. Зараз це рішення має фіналізуватися”, – пояснив очільник Міністерства інфраструктури. 
Ще одна із новин від міністра Криклія – запуск внутрішніх авіаперельотів теж планують перенести. Повітряне сполучення між містами, де немає загрозливої ситуації із захворюванням на коронавірус, планують відкрити раніше, ніж анонсували. Тобто ще до 15 червня.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас