Стало відомо, скільки втратила Україна через карантин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки втратила Україна через карантин

Казна та Політика
1739
Запроваджений через поширення коронавірусу карантин коштував Україні $53,5 млрд. У разі, якби Україна не запроваджувала карантину, то втрати економіки становили б $54 млрд.
Про це йдеться в результатах дослідження Київської школи економіки, які презентували під час онлайн-конференції 21 травня.
“Зняття карантину, у “чорному” сценарії (за якого передбачається максимальна смертність від коронавірусу. – Ред.) коштувало б Україні 54 мільярди доларів або третину нашого ВВП. З іншого боку, ми можемо порахувати, скільки грошей втрачає економіка через те, що карантин продовжується: транспорт не працює, економічна криза триває, люди втрачають роботу. Ці втрати становлять приблизно 53,5 мільярда доларів”, – повідомив президент Київської школи економіки та колишній міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.
Він заявив, що те, що Україна зберегла за допомогою карантину, приблизно дорівнює тому, що Україна втратила через карантин, з економічної точки зору. Водночас, з етичної точки зору, важливіше зберегти людські життя.
Розрахунки втрат економіки в разі незапровадження карантину Київська школа економіки зробила на основі поняття “середньостатистичне життя” в Україні, яке становить у середньому $454 тис., а дані щодо шкоди карантину для економіки – на основі математичних моделей та прогнозів уряду та МВФ.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас