Українці стали на 83% частіше шукати віддалену роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали на 83% частіше шукати віддалену роботу

Особисті фінанси
1503
У період карантинних обмежень у топ найпопулярніших пропозицій з віддаленої зайнятості увійшли Instagram-фахівці, офіс-менеджери, оператори, менеджери з продажу. Найбільше по Україні готові платити продавцям — 29,3 тис. грн на місяць.
Про це свідчать дані сайту OLX Робота.
“За даними аналітики OLX Робота, пошукачі на карантині почали знаходити нові шляхи працювати. Так, на платформі стали значно частіше шукати вакансії із можливістю робити це з дому. У квітні порівняно з лютим кількість запитів “віддалена робота” зросла на 83%. Це спостереження може стати у нагоді працедавцям — ринок праці не стає на паузу, і українські пошукачі все ще знаходяться у пошуках омріяної посади, але хочуть мати можливість виконувати свої обов’язки віддалено”, – повідомляють аналітики сайту.
Роботодавці теж підлаштувалися під нові умови ринку і у період посилених обмежень соціальних контактів стали більше пропонувати роботу онлайн та виконання послуг з дому.
Найпопулярніші вакансії за кількістю оголошень у квітні:
  • офіс-менеджери. Зазвичай до обов’язків, які потрібно виконувати з дому, входять прийом дзвінків та електронної пошти, ведення документообігу. У другий весняний місяць таким спеціалістам в середньому по Україні пропонували 10 тис. грн;
  • робота оператором. У квітні в порівнянні з лютим кількість оголошень з пошуку спеціалістів зросла більш як вдвічі, а оплата цієї праці стабільна — в середньому 12,5 тис. грн.
  • Instagram-фахівці. Мова йде про ведення акаунтів у соцмережі, роботу з контентом, написання постів. У квітні порівняно з лютим оголошень про їх пошук стало на 72% більше. Платити за креативну роботу по всій Україні готові в середньому 19,5 тис. грн на місяць. Варто відзначити, що у квітні зарплата цих спеціалістів зросла на 2 тис. грн у порівнянні із останнім зимовим місяцем;
  • менеджерів з продажу у квітні порівняно з останнім місяцем зими стали шукати на 42% частіше. З дому фахівці можуть легко контактувати з клієнтами, й отримувати в середньому 12,5 тис. грн;
  • оголошень онлайн-адміністратором стало на 46% більше. Зазвичай до обов’язків входить модерація онлайн-сторінок та сайтів. Отримати за місяць фахівці можуть в середньому 22 тис. грн.
  • диспетчерам на дому пропонують роботу з транспортом та у службах таксі. Платити готові в середньому 11,5 тис. грн на місяць;
  • бухгалтери для роботи з дому — теж у попиті. Пропозицій працевлаштування для них у порівнянні з лютим побільшало у 5,5 разів. Ведення обліку дистанційно — справа цілком реальна. За місяць цим спеціалістам пропонують в середньому 10 тис. грн.
Українці стали на 83% частіше шукати віддалену роботу
У топ-10 віддалених вакансій вирвалися і дві професії, де роботодавці ще у лютому не шукали фахівців, — це програмісти та копірайтери. Робота із комп’ютерним забезпеченням чи із текстами не вимагає фізичної присутності в офісі, тому цих фахівців закономірно стали більше шукати у квітні. При цьому першим за місяць в середньому пропонують 20 тис. грн, а іншим — 21,5 тис. грн.
Активніше із настанням карантинних обмежень стали шукати ще й продавців для роботи з дому. Якщо раніше — ще у лютому на платформі їх не шукали, то у квітні тут вже можна було знайти пропозиції такої зайнятості із рекордною середньою зарплатою понад 29 тис. грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас