В Україні вже 183 тисячі ІТ-ФОПів (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні вже 183 тисячі ІТ-ФОПів (інфографіка)

Казна та Політика
891
За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, кількість ІТ-спеціалістів, зареєстрованих як ФОП, у 2019 році зросла на 32 000 або 22% і становить 183 тис. осіб проти 151 тис. у 2018-му.
Про це повідомляється на сайті українського видання DOU.UA.
“Зростання відбулося за всіма видами діяльності й у всіх регіонах України. Майже 40% нових ІТ-ФОПів припадає на Київ і Київську область. Як і торік, частка жінок зросла лише на 1 в.п”, – ідеться в повідомленні.
Як зросла кількість ІТ-ФОПів за рік:
  • у Києві та Київській області – майже на 11 тисяч;
  • на другому місці Харківська область (+4406 осіб);
  • далі — Львівська (+3482) і Дніпропетровська (+2475).
“Наразі у Києві та Київській області зареєстровано 30% від загальної кількості ІТ-ФОПів. І це без урахування тих програмістів, які переїхали до столиці, але не змінили місця реєстрації. Цікаво, що за кількістю зареєстрованих ІТ-ФОПів Вінницька область випередила Миколаївську (5125 осіб проти 4897) і наразі на 7-му місці. Найактивніші темпи зростання демонстрували невеликі області: Волинська, Рівненська, Івано-Франківська, Полтавська. Кількість у них збільшилася на понад 25%”, – додають у виданні.
В Україні вже 183 тисячі ІТ-ФОПів (інфографіка)
Частка жінок серед ІТ-ФОПів:
  • збільшується другий рік поспіль лише на 1 в.п;
  • наразі жінок серед ІТ-ФОПів 26%;
  • у великих містах їх зареєстровано більше, ніж у маленьких. У Львові частка айтішниць-ФОПів сягає майже 30%.
За 2019 рік кількість ФОПів-айтішників зросла на 22%, в той час як загальна кількість усіх ФОПів в Україні збільшилася лише на 6%.
В Україні вже 183 тисячі ІТ-ФОПів (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • За результатами опитування сайту з пошуку роботи robota.ua, більше половини IT-компаній не відчувають кризи. У них все стабільно добре. Водночас значній частині IT-бізнесів так не пощастило – вони охарактеризували ситуацію як тривожну. А деякі, вочевидь, навіть знайшли нові можливості та покращили стан справ.
  • За результатами дослідження jobs.dou.ua, криза в українському ІТ вже настала. Кількість вакансій зменшилася, а відгуків на позиції за деякими категоріями – стрімко зросла.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас