Рада підтримала розширення фінансових послуг "Укрпошти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада підтримала розширення фінансових послуг "Укрпошти"

Казна та Політика
1170
Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт 2788-д “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо фінансових послуг у галузі поштового зв’язку”, який передбачає розширення фінансових послуг “Укрпошти”.
За таке рішення проголосували 232 депутати.
“Сьогодні банкомати є лише у 30% населених пунктів, банківські відділення – взагалі лише у 6%. За рівнем доступності фінансових послуг для людей ми десь поруч з Угандою, Габоном та Еквадором. Законопроектом 2788-Д, який сьогодні підтримали депутати в першому читанні, вводиться система поштових рахунків, що фактично прирівнюються до банківських. Це дозволить Укрпошті забезпечувати доступними фінансовими послугами всіх українців, бо навіть у найменших містечках і селах, на відміну від банків, є поштові відділення. А для самої компанії такі зміни значно розширять можливості діяльності та розвитку”, – прокоментував схвалення законопроекту Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.
Законопроєкт пропонує дозволити поштовому оператору надавати такі послуги:
  • відкривати й обслуговувати поштові рахунки на території України для зарахування зарплати, пенсій, державних соціальних допомог, торговельної виручки;
  • виконувати розрахункові банківські операції;
  • здійснювати валютообмінні операції;
  • проводити емісію платіжних карток для обслуговування поштових рахунків тощо.
За словами Криклія, особливо актуальними такі послуги Укрпошти стануть для 15 мільйонів українців, які проживають у сільській місцевості. Вони зможуть більш зручно отримувати пенсії, інші соціальні виплати, грошові допомоги чи здійснювати переказ коштів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас