У Мінекономіки не бачать приводу для стрибка цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки не бачать приводу для стрибка цін

Особисті фінанси
134
У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства не бачать підстав для стрибка цін після завершення карантину, проте запевняють, що у разі його виникнення реагуватимуть.
Про це в коментарі Укрінформу сказав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Дмитро Романович.
“Ми не вводили жорсткого регулювання цін, ми впровадили на вимогу закону один з його видів, що називається декларування цін і який використовується переважно для моніторингу”, – сказав Романович.
Цей моніторинг, зазначив чиновник, відбувається на постійній основі в роздрібній торгівлі.
“Згідно з цією постановою, ми не обмежуємо підприємців у підвищенні цін, проте просимо їх повідомляти, якщо вони мають такий намір. В цілому у нас стабільна цінова ситуація. Ми не бачимо підстав для стрибка цін, однак моніторимо, і якщо будемо бачити, то відповідно будемо реагувати тими засобами, які у нас є”, – підкреслив Романович.
Він нагадав, що на початку карантину дійсно в країні був ажіотаж на деякі види продовольчих товарів і засоби індивідуального захисту. Під впливом якого ці товари зникли з полиць магазинів, а ціни на них зросли. Однак державою було зроблено низку регуляторних речей, зокрема, обмежено вивезення таких товарів з країни. Як результат, товари з’явилися в магазинах, а ціна на них стабілізувалася.
До речі, отримати кілька тисяч гривень за 10-20 хвилин собі на картку цілком реально. Для цього достатньо скористатися сервісом Finance.ua.

Отримати гроші швидко

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас