Парламент підтримав законопроект про банкрутство (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент підтримав законопроект про банкрутство (інфографіка)

Казна та Політика
469
ВР ухвалила в першому читанні законопроект №3322 “Про внесення змін до Кодексу України про процедури банкрутства (щодо недопущення зловживань у сфері банкрутства на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)”.
Документ підтримали 238 народних депутатів.
Що пропонується. На період дії карантину запровадити механізм, який дозволить уберегти від банкрутства підприємства, які з об’єктивних причин не можуть виконувати свої зобов’язання перед кредиторами.
Законодавчим актом встановлено:
  • На період дії карантину, і протягом 90 днів з дня його скасування не допускається відкриття провадження у справі про банкрутство боржників – юридичних осіб за заявою кредиторів щодо вимог до боржника, які виникли з 1 лютого 2020 року.
  • Також комітет кредиторів і забезпечений кредитор (стосовно майна, яке є предметом забезпечення) має право прийняти рішення про призупинення проведення аукціонів з продажу майна боржника. У разі прийняття такого рішення, арбітражному керуючому заборонено здійснювати оголошення про проведення аукціону.
  • Законодавчий акт скасовує відповідальність арбітражних керуючих за невчинення дій, передбачених Кодексом щодо процедур банкрутства в разі, якщо їх вчинення не відповідає вимогам карантину.
Важливі аспекти. Призупинення нарахування відсотків на зобов’язання боржника перед кредиторами, які реструктуризовані планом санації або реструктуризації боргів боржника.
Штрафні санкції за невиконання боржником таких зобов’язань не нараховуються.
Прострочені зобов’язання, передбачені планом санації або реструктуризації боргів боржника, підлягають розстрочці на термін виконання плану санації або реструктуризації боргів боржника.
Раніше Finance.ua повідомляв про найпоширеніші міфи про процедури банкрутства.
Відкрити провадження щодо неплатоспроможності фізичної особи можна тільки за кількох умов:
Парламент підтримав законопроект про банкрутство (інфографіка)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас