В Естонії почали будівництво стіни з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Естонії почали будівництво стіни з Росією

Світ
1254
В Естонії департамент поліції і прикордонної охорони Естонії та фірми Merko Ehitus і GRK Infra підписали договір про перший етап будівництва кордону з Росією.
Про це заявив портал телерадіомовлення ERR, передає сайт “Сьогодні”.
Перший етап коштуватиме майже 20 млн євро і містить створення інфраструктури на відрізку естонсько-російського кордону довжиною 23,5 кілометри.
“Це саме та ділянка, через яку найбільше ведуться контрабандистські справи. Там найбільше нелегально перетинають кордон”, – заявив міністр внутрішніх справ Март Гельме. Місцями кордон проходить болотистими ділянками, де також спорудять стіну.
“Наші співробітники та всі співробітники наших субпідрядників муситимуть працювати так, щоб в жодному разі не заступати на територію Росії. Порушувати кордон в ході будівельних робіт не можна, тож логістичних проблем буде достатньо”, – зазначив голова правління Merko Ehitus Eesti AS Іво Волков.
Роботи на першому етапі планується завершити за три роки. Одночасно почнеться підготовка до облаштування й інших ділянок.
Сухопутний кордон з Росією пролягає на відстані 135 кілометрів, з яких на болотисту місцевість припадає 101 км. Сухопутну ділянку передбачається забезпечити високотехнологічною технікою, встановити електронну охоронну систему, тут будуть використовуватися безпілотники, будь-який перетин кордону буде фіксуватися сенсорами.
Буде завершено також будівництво паркану заввишки 2,5 метра довжиною близько 90 кілометрів. В Естонії ухвалено рішення виділити на облаштування кордону 130,5 млн євро.
Між Естонією і Росією немає договору про кордон. Його підписували двічі, в 2005 і 2014 роках, але він досі не ратифікований.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас