Гривневі вклади населення у 1 кварталі зросли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривневі вклади населення у 1 кварталі зросли

Кредит&Депозит
562
У 1 кварталі 2020 року, незважаючи на відплив у другій половині березня, гривневі вклади населення зросли на 4,4% за квартал або на 18,5% у річному вимірі.
Про це йдеться в Огляді банківського сектору НБУ.
При цьому, валютні вклади населення зросли на 14,5% рік до року, а за квартал їх обсяг майже не змінився.
  • Гривневі вклади бізнесу за квартал скоротилися на 6,4%,
  • Валютні вклади – - зросли на 2,4%
У січні-лютому банки знижували ставки за депозитами, реагуючи на пом’якшення монетарної політики, але з початком загальнонаціонального карантину зниження ставок призупинили, щоб втримати депозити.
Вартість 12-місячних гривневих депозитів населення за квартал знизилася до 11,9% річних, у доларах США – до 1,2% річних. Ставки за гривневими депозитами бізнесу знизилися до 7,1% річних”, – додали в НБУ.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше у Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт, яким пропонують відкривати депозит на ім’я кожного новонародженого українця. Про це йдеться в проекті закону від 24.01.2020 р. N 2801 “Про внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо запровадження державної допомоги дитині на майбутнє”.
  • Сума депозиту – 50 тис. грн. Мета ініціативи – надання матеріальної, психологічної підтримки молодим сім’ям (в довгостроковій перспективі – також молодим громадянам, які вступають в доросле життя), формування впевненості у громадянах, що держава дбає про них та прагне надати підтримку на всіх етапах життя, а також підтримка та стимулювання народжуваності в Україні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас