Після карантину Україну очікує масовий виїзд людей за кордон — Асоціація працевлаштування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після карантину Україну очікує масовий виїзд людей за кордон — Асоціація працевлаштування

Казна та Політика
4336
Як тільки карантин закінчиться й відновить роботу міжнародний транспорт, Україну чекає нова хвиля трудової міграції, до того ж набагато потужніша за ту, яка була впродовж минулих років.
Таку думку висловив президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.
“У зв’язку з карантином масова трудова міграція фактично зупинилася. Але якщо порівнювати з тим, скільки громадян виїжджало рік тому, то це становить кілька відсотків від показника”, – пише він.
За його словами, Польща залишається найбільш легким варіантом виїхати за кордон на роботу чи навіть залишитися там жити назовсім. Зараз Польща розпочала новий етап програми із захисту економіки, і майже 670 тис. підприємств отримують кредити на дуже пільгових умовах.
“За умови, що ці підприємства пропрацюють щонайменше рік після отримання цього кредиту, 75% загальної суми вони зможуть не повертати державі”, – повідомив Василь Воскобойник.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що головною умовою для українців, які планують сезонні заробітки в Європі, є легальне працевлаштування терміном від 3 місяців, а також дотримання соціальних гарантій і умов праці.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас