Субсидії на комуналку перерахують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Субсидії на комуналку перерахують

Особисті фінанси
1389
У квітні українцям перерахують розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за березень 2020 року. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики України.
Причина. У зв’язку з тимчасовим збільшенням на період карантину на 50% соціальних нормативів користування електроенергією, природним газом для приготування їжі і підігріву води, холодною і гарячою водю, водовідведенням.
Українці майже весь час проводять вдома, тому витрати води, газу, електрики, відповідно, зростають.
Нагадаємо, 1 квітня Уряд опублікував постанову від 25.03.2020 №247 “Про особливості надання житлових субсидій” щодо запобігання поширенню коронавірусу”.
Постановою визначено не автоматичне призначення субсидії, а автоматичний розгляд питань про призначення житлової субсидії, тобто скасовано тільки обов’язковість подання заяви; орган соцзахисту розгляне питання про призначення субсидії з урахуванням вимог постанови №848.
Субсидія не призначається, зокрема, якщо домогосподарство має заборгованість по сплаті ЖКП, сума якої перевищує 340 гривень.

Довідка Finance.ua:

  • 25 березня Кабінет Міністрів прийняв постанову про призначення житлових субсидій громадянам, які втратили роботу в період карантину.
  • У Міністерстві соціальної політики заявили, що кожна сім’я, яка отримує субсидію, отримає додаткову компенсацію.
Читайте важливі поради, які стануть у пригоді для вашого гаманця, в телеграм-канал Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас