У МВФ підтримали різке збільшення дефіциту бюджету України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ підтримали різке збільшення дефіциту бюджету України

Казна та Політика
886
Міжнародний валютний фонд підтримує зміни до державного бюджету України на 2020 рік, якими дефіцит бюджету збільшений утричі – майже до 300 млрд гривень.
Про це напередодні в ході брифінгу сказав директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен, повідомляється на сайті Фонду.
“Україна сильно постраждала від пандемії. Уряд вживає заходів, які викликають дуже серйозне збільшення бюджетного дефіциту. Ми повністю це підтримуємо”, – заявив Томсен.
Він додав, що МВФ готовий збільшити розмір фінансової підтримки України на період карантину та кризи, однак для цього уряд повинен виконати останні вимоги Фонду. При цьому Томсен зазначив, що є низка невирішених проблем, але сторони просунулися в переговорах і є впевненість, що незабаром ці вимоги будуть реалізовані.
Томсен також нагадав, що протягом останніх декількох років Україна, в рамках співпраці з МВФ, досягла значних показників макроекономічної стабільності: скоротилися дефіцит держбюджету і обсяг держборгу, знизилася інфляція, зросли міжнародні резерви і банківська система стала більш стабільною.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас