НБУ за необхідності продовжить постачати банкам готівкову валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ за необхідності продовжить постачати банкам готівкову валюту

Казна та Політика
234
Національний банк України наступного тижня проаналізує потреби банків в готівкових доларах й за необхідності продовжить поставляти банкам готівкову валюту в обмін на безготівкову.
Про це заявив заступник голови НБУ Олег Чурій в ході онлайн-брифінгу.
Він нагадав, що НБУ вже провів п’ять операцій з обміну готівкової валюти на безготівкову, серед них три – у доларах, в ході яких передав банкам 550 мільйонів доларової готівки.
“Ми будемо дивитися, чи є додаткова потреба банків у готівковій валюті. Якщо ця потреба буде, то ми будемо продовжувати нашу практику проведення операцій з обміну готівкового долара на безготівковий”, – запевнив Чурій.
Водночас він зазначив, що піковий попит на готівкову валюту вже позаду, тому надалі дефіцит валюти не очікується.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк України 2 квітня провів третю операцію з обміну готівкового долара на безготівковий, в ході якої передав банкам 241,5 мільйона доларів.
  • 30 березня НБУ передав банкам 180 мільйонів доларів готівкової валюти, минулого тижня – 130 мільйонів доларів готівкою.
  • З середини березня низка банків в Україні призупинила продаж готівкової валюти у зв’язку з її браком через проблеми з доставкою в умовах обмеженого авіасполучення з іншими країнами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас