Платний "безвіз" для українців переноситься на 2022 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платний "безвіз" для українців переноситься на 2022 рік

Особисті фінанси
1976
Обов’язкова плата в розмірі 7 євро раз на 3 роки за дозвіл в’їзду на територію країн Європейського Союзу для туристичних, ділових, транзитних або медичних цілей для українців і громадян інших країн поза Шенгенською зоною переноситься з 2021 на 2022-2023 рік.
Про це йдеться на сайті ETIAS (Європейська інформаційна система авторизації подорожей).
Видача такого дозволу на подорож займатиме до 10 хвилин у разі відсутності зауважень у правоохоронних органів ЄС.
За кожне звернення мандрівник повинен буде заплатити комісію в розмірі 7 євро (для осіб, молодших за 18 і старших за 70 років – безкоштовно).
Громадянам України рекомендується заповнювати заяву на сайті ETIAS за 96 годин до дати від’їзду.
При цьому наголошується, що цей дозвіл не є аналогом віз, також важливо, що за наявності візи, оформляти дозвіл не потрібно.
У разі відмови у в’їзді через ETIAS особа має право подати апеляцію на рішення системи.
Відзначається, що деяким заявникам, можливо, доведеться подати додаткові документи і взяти участь в особистій співбесіді, щоб отримати дозвіл.
На сайті йдеться, що попередня авторизація дозволить ЄС завчасно ідентифікувати осіб, які можуть становити загрозу, і значно підвищить безпеку зовнішніх кордонів ЄС.
Повідомляється, що потрібно буде вказати ім’я, прізвище, дату народження, місце народження, інформацію про громадянство заявника, адресу, електронну пошту і номер телефону, освіту і досвід роботи, вказати першу країну ЄС, яку заявник збирається відвідати.
Для неповнолітніх законний опікун повинен подати заяву на ETIAS, для членів сім’ї громадян ЄС з інших країн заявник повинен надати підтвердження спорідненості, картку проживання та іншу довідкову інформацію.
У разі збою в системі ETIAS, заявка буде оброблена вручну, очікується, що ця обробка триватиме близько 96 годин (4 дні) або максимум 2 тижні.
Ініціатива зі створення ETIAS виникла ще в квітні 2016 року в рамках підготовки Європейською комісією пропозицій щодо посилення безпеки на зовнішніх кордонах ЄС.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас