У Раді оцінили масштаби тіньового ринку землі в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді оцінили масштаби тіньового ринку землі в Україні

Аграрний ринок
498
Тіньовий ринок землі в Україні становить 8 млн га.
Про це повідомив голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі радіо “НВ”.
«Ви знаєте, скільки землі сьогодні використовується нелегально? Поза податками, поза оком держави, але обробляється. Вісім мільйонів гектарів. Це площа, з якої не сплачуються податки, яка працює в чорну, яка працює за нал, продукція реалізовується за готівку, тобто, це тіньовий ринок», – сказав він.
За словами депутата, ухвалений цього тижня Верховною Радою закон про запуск ринку землі допоможе ліквідувати цей тіньовий ринок.

Довідка Finance.ua:

  • В ніч з 30 на 31 березня 2020 року народні депутати України підтримали законопроект № 2178-10 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення” під час позачергового засідання.
  • Провести загальнонаціональний референдум і вирішити питання про продаж української землі іноземцям у “Слузі народу” хочуть вже до кінця цього року.
  • Позафракційні народні депутати Оксана Савчук і Антон Поляков зареєстрували у Верховній Раді проєкти постанов про скасування рішення парламенту щодо ухвалення закону про ринок землі.
  • Ухвалення закону про ринок сільськогосподарських земель є одним з елементів передвиборчої програми Президента Володимира Зеленського.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас