У Слузі народу розповіли, коли можуть вирішити питання про продаж землі іноземцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Слузі народу розповіли, коли можуть вирішити питання про продаж землі іноземцям

Казна та Політика
580
Провести загальнонаціональний референдум і вирішити питання про продаж української землі іноземцям у “Слузі народу” хочуть вже до кінця цього року.
Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив керівник партії Олександр Корнієнко.
Поки що зробити це юридично дуже складно. Закону “Про референдум” в Україні не існує. А значить, немає і правил, які б чітко регламентували проведення голосування.
Разом з тим, каже Корнієнко, певні напрацювання щодо майбутнього закону вже є. Проєкт відправили до парламенту на реєстрацію, але коронавірус вніс до порядку денного свої корективи.
“Я вважаю, що коли карантин закінчиться, ми зможемо повернутися до цього закону. Коли він вступить в дію, можемо вже ініціювати, в тому числі, референдум про допуск на ринок землі іноземців. Сподіваюся, що до наступного року будемо мати відповідь народу на це питання”, – сказав гоолва партії “Слуга народу”.
Закон про ринок землі сільськогосподарського призначення Верховна Рада проголосувала в ніч на вівторок, 31 березня. Тепер його має підписати Президент України. Ринок землі хочуть відкрити 1 липня 2021-го року. Поки що тільки для українців і українських компаній.

Довідка Finance.ua:

  • У ніч з 30 на 31 березня 2020 року народні депутати України підтримали законопроєкт № 2178-10 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України Про обіг земель сільськогосподарського призначення” під час позачергового засідання.
  • Позафракційні народні депутати Оксана Савчук та Антон Поляков зареєстрували у Верховній Раді проєкти постанов про скасування рішення парламенту щодо ухвалення закону Про ринок землі.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас