Київрада знизила орендну плату для бізнесу на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада знизила орендну плату для бізнесу на 50%

Казна та Політика
576
Депутати Київради схвалили рішення про надання 50-відсоткової пільги для малого та середнього бізнесу на сплату за оренду комунального майна на період обмежувальних заходів у зв’язку з вірусом COVID-19.
Про це повідомляється на сайті мера Києва.
«Ми обіцяли і знайшли механізм, як зменшити фінансове навантаження на малий і середній бізнес, що працює в столиці. І який сьогодні найбільш вразливий в такий складний і для міста, і для країни час. Поки невідомо, коли завершаться обмежувальні заходи, і підприємці зможуть повернутися до звичного ритму роботи. І чи будуть завершені обмеження після 24 квітня. Поки про це рано говорити. Але ми сьогодні зробили серйозний жест підтримки. Право на ці пільги малий і середній бізнес матиме вже з 11 березня”, – сказав Віталій Кличко.
У столиці сьогодні майже 900 тисяч кваратних метрів нежитлових приміщень комунального майна здаються в оренду. І більшу частину орендує малий та середній бізнес – це близько 6 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності.
Скільки буде діяти пільга:
  • до 31 липня;
  • у разі неможливості використання об’єкта – так само тимчасово – до 31 липня підтримано звільнити орендарів комунального майна від оплати за договорами оренди.

Довідка Finance.ua:

  • В період карантину будуть діяти нові закони щодо підтримання бізнесу, які були прийняті Верховною Радою 17 березня.
  • Кредитні канікули – для тих українців і бізнесу, які реально постраждали від зупинки, тимчасової зупинки або часткової зупинки бізнесу.
  • Уряд прийняв Постанову, яка уточнює, який бізнес може працювати в умовах запобігання поширенню коронавірусу в Україні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас