Ринок праці в умовах карантину: як знайти дистанційну роботу (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок праці в умовах карантину: як знайти дистанційну роботу (інфографіка)

Особисті фінанси
2031
Дистанційна зайнятість в умовах карантину стала для багатьох єдиним доступним варіантом мати заробіток.
Експерти hh.ua | grc розповідають, що можна зробити у цій ситуації та які варіанти працевлаштування є зараз на ринку праці України.
Вакансії з дистанційним графіком:
  • на такі вакансії припадає всього 7-9% від загальної бази вакансій;
  • 20% – подібна вакансія розрахована на спеціалістів сфери продажів. Продажі по телефону, телемаркетологи, менеджери по роботі з клієнтами та спеціалісти з прямих продажів – протягом січня-березні 2020 найпростіше знайти віддалену роботу було цим спеціалістам;
  • трохи поступається за кількістю вакансій IT-профсфера;
  • вакансії є й для перекладачів. У попиті англійська, німецька, іспанська мови тощо.
Роботодавці, які протягом початку 2020 року розміщували вакансії для пошуку віддалених спеціалістів, досить охоче розглядали новачків. Власне, на спеціалістів без досвіду була розрахована майже половина всіх відповідних пропозицій про роботу.
Поєднати роботу і підробіток:
  • можна спробувати монетизувати власне хобі або знайти роботу з частковою зайнятістю;
  • є робота для тих, хто захоплюється фотографією або майстерно володіє письмовим словом;
  • для тих, хто за освітою фізик, астрофізик, астроном, біолог, геолог, географ тощо та ніколи не працювали за фахом, можна стати віддаленим науковим співробітником – фактчекером.
“Який би варіант ви не вибрали, поєднувати дві роботи– це не завжди просто. Адже потрібно вдвічі більше сил, енергії і часу, щоб усе встигати. Секрет успіху у грамотному плануванні. Вам потрібно буде поєднувати як мінімум два робочі графіки, стежити за строками і робити все вчасно. Озбройтесь електронними календарями чи таск-менеджерами та почніть фіксувати робочі завдання і дедлайни та вести облік часу”, – зазначають експерти.
Ринок праці в умовах карантину: як знайти дистанційну роботу (інфографіка)
“Обираючи нову професію, пам’ятайте, що вона має відповідати вашим індивідуальним талантам та вподобанням. Наприклад, тим, хто дивитись в бік Data Scientist, потрібне аналітичне мислення, здатність обробляти та структурувати велику кількість даних. Якщо це не про вас, то варто подумати про інші професії. Так вам буде простіше і вивчити новий матеріал, і здобути успіх на обраній ниві”, – прокоментували експерти hh.ua | grc .
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас