Банки попри карантин продовжують кредитувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки попри карантин продовжують кредитувати

Кредит&Депозит
1033
Переформатування роботи банківської системи не зупинило банківське кредитування.
Про це повідомила перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова під час круглого столу.
«Банки продовжують кредитувати, в тому числі агросектор. Життя не зупиняється», – розповіла топменеджерка НБУ.
Вона впевнена, що економіка продовжить працювати навіть в умовах карантину, хоча частина галузей, дійсно, перестали працювати.
«44% нашого експорту – це аграрна продукція. А аграрний бізнес неможливо поставити на карантин на три місяці. Посівна буде, отже, будуть агрокредити. А буде аграрний сектор працювати, значить, буде і хімічна продукція, і паливо, і насіння, будуть робочі місця. Не можна зупинити і доменну піч. Основна промисловість працюватиме, і ВВП буде», – впевнена Катерина Рожкова.
Банкіри підтвердили, що кредитування продовжується, але «обережно».
«По юридичним особам (кредитуємо. – Ред.) більш обережно. Дивимося тільки на овердрафти», – розповів голова правління банку «Глобус» Сергій Мамедов.
В деяких сегментах варто навіть збільшити кредитування.
«Стосовно малого та середнього бізнесу, особливо того, який пов’язаний з найбільш важливими зараз секторами – продукти харчування, сервіси з доставки, медичні компанії, виробники масок, то ми готові підтримувати їх і збільшувати фінансування», – сказав голова правління Піреус Банку Сергій Наумов.
Голова правління Форвард Банку Андрій Кисельов каже, що банк не може не видавати кредити. «Офлайн-сектор сьогодні зупинився, але кожний магазин, який продає товар тривалого використання, має сайт і інтернет-канал дистрибуції. Із цими клієнтами ми продовжуємо працювати. І потік заявок на наш кредитний центр взагалі не змінився, кількість бажаючих взяти кредит ніяк не зменшилася», – розповів він.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції по кредитах в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Помічник по кредитах

За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас