😷 Банк Англії знизив ставку до 0,1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

😷 Банк Англії знизив ставку до 0,1%

Світ
294
Банк Англії вчора, 19 березня, вирішив скоротити базову ставку на 15 базисних пунктів (0,15 процентних пункти) до 0,1% – найнижчого рівня з моменту заснування Банку в 1694 році.
Згідно повідомленню центробанку, він також направить в економіку 200 млрд фунтів стерлінгів для подолання наслідків поширення коронавірусу. Мета – зменшення стресу на ринках облігацій, а не зниження прибутковості для стимулювання кредитування та витрат.
На думку аналітиків, економіка Великої Британії скоріш за все ввійде в глибоку рецесію.
Комітет Банку Англії з грошово-кредитної політики вже заявив, що за останні дні «умови на золотовалютному ринку Великої Британії погіршилися, оскільки інвестори шукали інструменти з більш коротким терміном погашення, які є ближчою заміною високоліквідних резервів центробанку».
Купівля активів, через яку портфель бондів ЦБ зросте до 645 млрд фунтів, увіллє гроші на ринок і послабить тиск на інвесторів, які змушені продавати облігації.

Довідка Finance.ua:

  • 11 березня Банк Англії знизив ставку до 0,25% з 0,75% річних, а також оприлюднив пакет додаткових заходів для боротьби з негативними наслідками поширення коронавірусу, зокрема надання банкам наддешевих кредитів для передачі малому і середньому бізнесу.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас