Bank of America оголосив про початок рецесії в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America оголосив про початок рецесії в США

Світ
2611
Bank of America попередив інвесторів, що рецесії в економіці США, викликаної коронавірусом, не можна уникнути і що вона вже почалася.
Про це заявив економіст банку Мішель Мейер, передає телеканал CNBC
За розрахунками банку, економіка США скоротиться на 12% у другому кварталі, а в цілому за рік ВВП впаде на 0,8%.
“Ми офіційно заявляємо, що економіка увійшла в рецесію, приєднавшись до решти світу”,- заявив економіст Bank of America. За його словами, “робочі місця будуть втрачені, добробут зруйновано, а довіру підірвано”.
Bank of America розглядає ринок праці як спосіб зрозуміти “розмір економічного шоку”. Банк очікує, що рівень безробіття збільшиться майже вдвічі: приблизно 1 мільйон робочих місць буде втрачено кожен місяць у другому кварталі, що в цілому становить 3,5 мільйона.
Спалах коронавірусу вже призвів до того, що світові ринки обвалилися. Індекси S&P 500 і Dow Jones торгуються на території ведмежого ринку і зараз знаходяться приблизно на 30% нижче своїх рекордно високих рівнів порівняно з минулим місяцем.
Мейер заявив, що буде тільки гірше. У квітні банк прогнозує провал, за яким буде “дуже повільне повернення до зростання, і до липня економіка буде трохи більше нормальною”.
“Хоча це серйозне зниження, ми вважаємо, що воно буде досить коротким”, – додав Мейєр.
Оскільки економіка опинилася на незвіданій території, Мейєр сказав, що порятунок прийде від агресивних дій. “На нашу думку, коли мова йде про політичну відповідь, не повинно бути верхньої межі для розміру стимулювання”, – сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас