Банк Англії екстрено знизив ставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії екстрено знизив ставку

Світ
1625
Банк Англії екстрено знизив базову процентну ставку на 0,5 процентного пункту – до 0,25%.
Британський ЦБ зберіг обсяг програми купівлі держоблігацій на рівні 435 млрд фунтів стерлінгів і обсяг купівлі корпоративних бондів на рівні 10 млрд фунтів.
“Зниження базової ставки допоможе підтримати оптимізм бізнесу і споживачів в складний момент часу, а також скоротити вартість і збільшити доступність грошових коштів”, – йдеться в заяві банку Англії.
У британському ЦБ відзначають, що масштаб негативних наслідків коронавірусу COVID-19 для економіки країни поки що неясний, проте вже зрозуміло, що ділова активність у Великобританії істотно ослабне в найближчі місяці.
“Тимчасові, але серйозні розриви ланцюжків поставок і ослаблення ділової активності можуть поставити під загрозу потоки грошових коштів і збільшити попит домовласників на короткострокові кредити, а компаній – на оборотний капітал. Такі проблеми можуть виявитися найбільш серйозними для невеликого бізнесу”, – йдеться в пресрелізі.
Також Банк Англії оприлюднив пакет додаткових заходів, щоб допомогти бізнесу і домогосподарствам впоратися з негативними наслідками поширення коронавірусу.
Комітет одностайно підтримав запуск нової програми фінансування банків з метою забезпечення кредитами малого та середнього бізнесу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас