НБУ з початку року витратив на підтримку гривні 1 мільярд доларів, резерви перевищують 25 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ з початку року витратив на підтримку гривні 1 мільярд доларів, резерви перевищують 25 мільярдів

Валюта
883
З початку року Нацбанк витратив на підтримку гривні до 1 мільярда доларів, резерви перевищують 25 млрд доларів та достатні для згладжування коливань.
Про це на прес-брифінгу заявив заступник голови НБУ Олег Чурій.
“У нас на сьогодні від’ємне сальдо інтервенцій – трохи менше 1 млрд доларів, якщо рахувати з початку року. Резерви знаходяться на достатньому рівні – більше 25 млрд доларів”, – підкреслив Чурій.
За його словами, Нацбанк та інші учасники ринку задовольняють усі заявки на покупку валюти.
За даними Нацбанку, населення за 5 днів купило 300 млн доларів, нерезиденти – 8 млн доларів із 2,1 млрд доларів загального попиту.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк продовжував проводити інтервенції з продажу валюти для згладжування надмірних коливань. З цією метою 16 березня було продано 238 млн дол.
  • За словами Вадима Іосуба, старшого аналітика Альпарі, основна причина падіння гривні залишається така сама – світова фінансова криза, викликана пандемією коронавірусу, оголошенням у багатьох країнах НС і закриттям кордонів.
  • Як повідомляє НБУ, останніми днями ми спостерігаємо ознаки нестачі готівкової валюти в касах банків. Це спричинено підвищенням попиту населення на готівкову валюту.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас