😷 Хакери використовують епідемію для поширення шкідливих програм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

😷 Хакери використовують епідемію для поширення шкідливих програм

Кримінал
1339
Інформаційні панелі про спалахи коронавірусу, подібні до тієї, що створив Університет Джона Хопкінса, стали корисним інструментом відстеження поширення смертельного вірусу по всьому світу. Але хакери створюють підроблені карти, щоб заражати комп’ютери шкідливим ПЗ.
Дослідник безпеки Шаї Альфас (Shai Alfasi) з Reason Labs виявив, що хакери почали використовувати підроблені панелі моніторингу коронавірусу для крадіжки даних користувача, включаючи імена користувачів, паролі, номери кредитних карток та іншу конфіденційну інформацію, яка зберігається в браузері користувачів.
Наприклад, на підробленій картці, в якій використовувався майже такий же графічний інтерфейс, як і у Джона Хопкінса, приховувалася програма, яка створювала нові файли в папках тимчасових файлів цільових комп’ютерів.
Шкідлива програма переглядає файли користувачів, використовуючи функцію Windows “Планувальник завдань”, що дозволяє хакерам не тільки вкрасти дані, але і заразити комп’ютери безліччю інших шкідливих програм.
Оскільки коронавірус продовжує поширюватися і розробляється все більше додатків і технологій для його моніторингу, ймовірно, кількість варіантів шкідливого ПЗ на цю тему буде збільшуватися. Тому нам потрібно зберігати здоровий глузд і не піддаватися паніці ні в реальному, ні в віртуальному світі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас