Затверджено реформу середньої освіти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затверджено реформу середньої освіти

Казна та Політика
1739
Глава держави Володимир Зеленський в п’ятницю, 13 березня, підписав законопроект №0901 “Про повну загальну середню освіту”. Про це йдеться на сайті Верховної Ради.
Необхідність прийняття закону зумовлюється потребою в нормативному забезпеченні реформування системи загальної середньої освіти, розпочатого після прийняття Закону України “Про освіту” в 2017 році.
Зокрема, закон гарантує рівний доступ до освіти для учнів, забезпечує педагогічну автономію вчителів і передбачає більше можливостей для шкіл у використанні власних коштів.
У Міністерстві освіти наголошують, що учні отримують можливість будувати індивідуальні освітні траєкторії, вибирати навчальні предмети і мати більше прав для учнівського самоврядування. Батькам учнів закон надає гарантії безпечного середовища для дітей, зокрема – гарантії захисту від буллінгу, а також право ініціювати позаплановий інституційний аудит в школі.
Документ надає вчителям реальну автономію в створенні програм, розробці систем оцінки, відкриває широкі можливості для підвищення кваліфікації і зростання їхньої зарплати.
Закон також встановлює нові підходи до призначення директорів шкіл, надає більше можливостей для посилення шкіл педагогами і вводить педагогічну інтернатуру для молодих вчителів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас