В 2019 році виплатили 413,0 млрд грн пенсій: ПФ прозвітував про роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В 2019 році виплатили 413,0 млрд грн пенсій: ПФ прозвітував про роботу

Казна та Політика
592
В Пенсійному фонді України прозвітували про роботу та виконання бюджету ПФУ у 2019 році.
Про це свідчить публікація на сторінці фонду у FACEBOOK.
У 2019 році органи Пенсійного фонду України забезпечили:
  • пенсійні виплати 11,3 млн громадян на загальну суму 413,0 млрд грн;
  • виплату житлових субсидій 2,5 млн громадян у сумі 10,8 млрд грн;
  • призначили 378,8 тис. нових пенсій.
Середній розмір пенсії:
  • у результаті проведених перерахунків середній розмір пенсійної виплати станом на 1 січня 2020 року склав 3 082,98 грн, що на 437,32 грн або на 16,5 % більше у порівнянні з 1 січнем 2019 року (2 645,66 грн).
Загальні видатки на пенсійні та інші заплановані виплати за 2019 рік склали 435,9 млрд грн, що на 77,3 млрд грн, або на 21,6 % більше минулого року.
Власні надходження Пенсійного фонду порівняно з попереднім роком зросли на 39,7 млрд грн, або на 19,6%.

Як накопичити собі на пенсію

“У 2019-му ми активно працювали над тим, аби максимально спростити умови отримання послуг відвідувачами. Створено ряд онлайн сервісів, якими можна скористатись через вебпортал електронних послуг Фонду. Цього року продовжуємо роботу щодо забезпечення ведення обліку трудових відносин в електронній формі, створення системи автоматичного призначення пенсій за віком”,- сказав голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус.
У 2019 році запроваджено:
  • нову модель звернення через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України за принципом “одне відвідування”, що передбачає подання документів для призначення пенсій виключно в електронному вигляді;
  • новий електронний сервіс – мобільний додаток “Пенсійний фонд”, який забезпечує доступ до електронних сервісів Пенсійного фонду України у зручному форматі з мобільних пристроїв (смартфонів та планшетів);
  • у кабінеті застрахованої особи на вебпорталі Пенсійного фонду сервіс “Пенсійний калькулятор”, що забезпечує прогнозний розрахунок майбутньої пенсії за віком;
  • першу чергу електронної системи обліку трудових відносин. Реалізовано відображення в особистому кабінеті застрахованої особи на вебпорталі Фонду відомостей про трудову діяльність, сформованих за даними звітів роботодавців починаючи з 1998 року.

Довідка Finance.ua:

  • Голова Державної казначейської служби Тетяна Слюз заявляла, що підвищення пенсій не відповідало доходам Пенсійного фонду, через що він все частіше звертається за позиками до Казначейства.
  • Кабінет Міністрів цього року планує провести аудит діяльності дефіцитного Пенсійного фонду України.
  • Одна з головних статей видатків сьогодні в Україні – це дотація Пенсійного фонду. Та у цьому році уряд збирається змінювати підхід до публічних фінансів. А щодо Пенсійного фонду заплановано міжнародний аудит з фаховою аудиторською компанією.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас