Гончарук: Пенсійний фонд сьогодні – технічний транзитний рахунок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гончарук: Пенсійний фонд сьогодні – технічний транзитний рахунок

Особисті фінанси
2836
Одна з головних статей видатків сьогодні в Україні – це дотація Пенсійного фонду. Та у цьому році уряд збирається змінювати підхід до публічних фінансів. А щодо Пенсійного фонду заплановано міжнародний аудит з фаховою аудиторською компанією.
Про це на «Форумі реформ», що проходить у Києві 25 лютого, розповів прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
«Сьогодні пенсії виплачують з державного бюджету, а Пенсійний Фонд є фактично технічним транзитним рахунком. Тобто організацією, яка організовує лише виплати, а не класичний Фонд у цьому розумінні», – стверджує Гончарук.
За словами прем’єра, у 2020 головне завдання – дуже ретельно подивитися, як адмініструються гроші у ПФ. Для того, щоб знайти відповідь на питання, де вони можуть бути зекономлені, збереженні.
Гончарук: Пенсійний фонд сьогодні – технічний транзитний рахунок
Фото Finance.ua
«Можливо, десь там є помилки, а десь хтось і обманює державу. Це те, що точно буде зроблено в цьому році на стороні видатків. Проте перебалансувати систему – питання не одного року. Це вимагає побудови моделі на багато років вперед. Питання пенсійної реформи як видаткової частини дуже тісно пов’язане з тим, як буде виглядати система оподаткування», – зазначає він.
Гончарук розповів, що вже створена робоча група для того, щоб зрозуміти, як буде виглядати система оподаткування. Та щоб побудувати таку систему, яка наповнює бюджет.

Довідка Finance.ua:

  • Як стверджують у мінсоцполітики, в Україні за три роки розмір середньої пенсії збільшився майже вдвічі, або на 1255 грн.
  • У лютому Пенсійний фонд назвав середній розмір пенсій для різних категорій громадян: за віком – 3064 грн (отримують 75,4% пенсіонерів); по інвалідності – 2641 грн (12,8%); в разі втрати годувальника – 2916 грн (5,7%); за вислугу років – 4500 грн (5,4%); соціальні пенсії – 1644 грн (0,7%).
Найцікавіші та найважливіші новини, а також поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця — завжди в нашому телеграм-каналі Finance_ukr 🤫 Переходьте, підписуйтеся — з нами цікаво та корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас