НБУ оцінив вплив коронавірусу на валютний ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оцінив вплив коронавірусу на валютний ринок

Валюта
2403
У лютому 2020 року на валютному ринку України зберігалася сприятлива ситуація, а чиста пропозиція валюти збільшилася.
Про це йдеться в коментарі прес-служби Національного банку України.
Як зазначили в прес-службі, цьому сприяло збереження на достатньому рівні надходжень від експорту і одночасне зменшення попиту на валюту з боку імпортерів через низькі ціни і потребу в енергоносіях на тлі теплої зими.
За даними НБУ, надлишок валюти утворився через поширення по світу коронавірусу, що ускладнило торгівлю і стримувало міжнародний туризм.
“Як результат, обсяги купівлі валюти НБУ на міжбанківському валютному ринку перевищили обсяги продажів на 689,0 млн доларів. Національний банк поповнював міжнародні резерви в окремі дні, коли пропозиція валюти була більшою, ніж попит, і загалом купив 734,0 млн доларів. Водночас для згладжування надмірних коливань гривні в бік знецінення Національний банк провів валютну інтервенцію з продажу валюти на 45,0 млн доларів”, – йдеться в повідомленні.

Довідка Financ.ua:

  • Як раніше зазначали в Нацбанку, коливання на валютному ринку на початку 2020 року не відрізняються від коливань курсів інших валют світу до долара.
  • За словами заступника голови Національного банку України Дмитра Сологуба, негативні економічні наслідки в зв’язку з виявленням і можливим подальшим поширенням коронавірусу в Україні виявляться не відразу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас