Споживання води в Україні можуть обмежити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживання води в Україні можуть обмежити

Особисті фінанси
3640
Державне агентство водних ресурсів України може вперше обмежити права водокористувачів у використанні води через аномально теплі осінь і зиму.
Про це повідомляє Державне агентство водних ресурсів України.
“Вперше за 120 років Україна опинилася в ситуації, коли гідрометеорологічні умови можуть спричинити обмеження прав водокористувачів у використанні води”, – розповіли в прес-службі.
Причина обмеження – у разі настання маловоддя права водокористувачів можуть бути обмежені або змінені умови водокористування, в тому числі скиди води через греблі ГЕС.
Що буде в пріоритеті – забезпечення питних і побутових потреб українців.

Як заощадити на комуналці 💧

За інформацією Укргідрометцентру, сьогодні на більшості річок України спостерігається низька водність. Відповідно, цьогоріч на українських річках весняного водопілля не буде.
“Міжвідомча комісія за погодженням режимів роботи дніпровських та Дністровського водосховищ в контексті таких несприятливих умов і вираженого маловоддя погодила відповідні режими роботи водосховищ у березні 2020 року”, – повідомили у відомстві.

Довідка Finance.ua:

  • У столиці тарифи водопостачання підвищено: на 13,6% до 11,2 грн за 1 куб. м (без ПДВ), на водовідведення – на 6,3% до 7,96 грн за 1 куб. м (без ПДВ).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас